Rajčata už přes zimu vůbec nekupuji: Odkdy jsem natrefila na tento recept, neumím si ho vynachválit!

  • Příprava
    8 min.
  • Vaření
    10 min.
  • Porcí
    3
  • Zhlédnutí
    1 307




Dnes jsme si pro vás připravili opravdu výborný recept, který si určitě zamilujete.

Řeč je o chutných rajčatech, která si neumíme vynachválit!

Chutná totiž opravdu perfektně a odkdy jsem natrefila na tento recept, tak je už přes zimu jím jen takhle!

Ingredience, které budeme potřebovat:
  • 5 kg rajčat
  • 1 česnek
  • podle chuti sůl
  • tymián a sušený rozmarýn
  • 30 ml olivového oleje na každou jednu zavařovací sklenici
Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Rajčata důkladně omyjeme a poté nakrájíme na plátky. Vyrovnejte je na plech vyložený pečícím papírem a posypeme tymiánem a sušeným rozmarýnem. Rajčata pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů cca. 1 hodinu. Nyní oloupeme stroužky česneku a nasekáme je nožem nadrobno.
  2. Vezměte suchou a čistou zavařovací sklenici o objemu 600 ml nebo 450 ml a na její dno dejte několik kousků česneku. Potom přidejte ještě trochu sušeného tymiánu a nakonec vrstvu ještě teplých rajčat. Takto pokračujte ve vrstvení dokud nebude sklenice téměř úplně plná. Zalijte olejem a sklenice pevně uzavřete víčky. Otočte je dnem vzhůru a po úplném vychladnutí je dejte do chladničky.
  3. Takto připravovaná rajčata můžete skladovat v chladničce víceméně než dlouho budete chtít. Jakmile budete chtít připravit nějakou dobrou omáčku, jen sáhnete po jedné sklenici a můžete z nich začít vařit.

Chutná stokrát lépe než rajčata, která koupíte přes zimu v obchodech.

Video recept:

Máme hotovo!

Mňam!

zdroj: youtube/ Moje kuchyně Ebruli

Vyzkoušejte také tyto recepty:
Okurkovo-paprikový salát na kterém fičíme celou zimu: Zakarpatský recept, který nemá chybu!
Jablečný koláček „Smakotník“ s vynikající jemnou chutí – připravený bleskurychle za pár minut


    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *